antet.jpg
Powered by Calendar Labswidget
A fost odată un Leu care domnea peste o pădure mare.
Leul era mare și fioros, și toate celelalte animale se temeau de el. În fiecare dimineață ele trebuiau să meargă să găsească de mâncare pentru Leu. Apoi trebuiau să o ducă la grota lui la timp pentru micul dejun.
Într-o dimineață, Broscuța s-a trezit foarte târziu. "Vai de mine," își spuse ea. "Nu am nimic de mâncare pentru Leu și deja a trecut de micul dejun. Ce mă fac?".
Broscuța s-a gândit și s-a gândit. Știa că trebuie să meargă la grota Leului. Dar dacă se ducea fără mâncare, el ar fi înghițit-o pe ea în loc.
Într-un final, i-a venit o idee. "Știu," și-a zis ea. "Îl voi păcăli pe domnul Leu așa de rău încât va uita complet de acest mic dejun". Și hop, hop, hop a plecat spre grota Leului.
Leul stătea la intrare și aștepta. "Ai întârziat, Broscuțo," a răcnit el. "Și unde-mi este mâncarea?"
"Vai, domnule Leu, un lucru teribil mi s-a întâmplat," a spus Broscuța. "Când am plecat dimineață de la baltă, un alt leu a sărit la mine și mi-a luat mâncarea pe care ți-o aduceam."
"Cum?" a răcnit Leul. "Un alt leu în pădure?"
"Oh, da," a spus Broscuța. "Are ochii mari și galbeni, coama bogată și dinți ascuțiți ca ai tăi."
Leul a sărit în picioare. "Du-mă imediat la balta ta, Broscuță," i-a ordonat el. "Am să găsesc acel leu și am să-l alung!"
Și hop, hop, hop înapoi spre baltă a plecat Broscuța cu Leul în urma ei.
Când au ajuns, Broscuța s-a prefăcut că se uită în toate părțile. "Nu văd acel leu niciunde," a zis ea. "Probabil se ascunde pe fundul bălții."
Leul s-a uitat jos în apă. Și a văzut în ea fața unui leu exact ca el, care îl privea. Avea ochii mari și galbeni, coama bogată și dinți ascuțiți ca și ai lui.
Bineînțeles că Leul se vedea reflectat în apă, dar el nu știa de asta. A sărit la fața care-l privea. PLEOSC! și a nimerit exact în mijlocul bălții!
Ah, cât de prost s-a simțit Leul. "Nu este nici un alt leu în baltă!" a strigat el. "Am fost păcălit!" Era așa de rușinat încât a ieșit din apă și a luat-o la fugă cât a putut de repede.
Broscuța era tare mulțumită de isprava ei. Păcăleala a funcționat! Cu un zâmbet mare pe buze, s-a dus hop, hop, hop mai departe să le povestească și celorlalte animale că Leul a plecat și că de acum încolo vor putea trăi liniștite.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one