antet.jpg
Powered by Calendar Labswidget

Sipetul cu povești

“A fost odată ca niciodată…”...așa începeau poveștile părinților noștri, așa începeau și  poveștile copilăriei noastre.
 
Povestea, indiferent de conținut, indiferent dacă era cu prinți și prințese sau, dimpotrivă, cu purceluși, iezi, lupi,... a însoțit multe generații și ne-a umplut copilăria de farmec, bucurie și frumusețe.
Povestea este cea care ne-a făcut să visăm, care ne-a făcut să ne imaginăm că suntem prinți, Cenușărese și apoi prințese, este cea care ne-a ajutat să trăim fericiți într-o lume fantastică, plină de personaje minunate.
După minunatele povești ale copilăriei noastre, marele Walt Disney a făcut desene animate nemuritoare, de un farmec aparte.
 
Lumea a evoluat, imaginația scriitorilor de povești s-a adaptat schimbărilor și astfel a apărut ”Harry Poter”, a apărut ”Stăpânul inelelor”. Personaje interesante, recunosc, acțiune multă (poate prea multă...), grafică excelentă.
 
Dar eu încă mă visez Ileana Cosânzeana și vreau ca băiețelul meu să trăiască și el în lumea plină de farmec a poveștilor care m-au făcut fericită pe mine când aveam vârsta lui. Vreau ca băiețelul meu să audă întâi de Albă-ca-zăpada, Cenușăreasa, Capra cu trei iezi, Sfânta Vineri. Vreau să se viseze întâi Făt-Frumos și apoi Harry Poter.
 
De aceea m-am gândit să adun aici numai poveștile copilăriei noastre. Să ne imaginăm că mergem cu coșul de merinde la bunica, că ne luptăm cu zmeii, că ne pierdem pantoful fugind de la bal, că dormim în patul piticilor...
 
”Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa”.
 
povesti text.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one